Laga iPhone - snabbt, smidigt och miljövänligt

Är det dags att byta batteri eller laga en sprucken skärm? Istället för att köpa en ny telefon när du får problem med den gamla är det bättre att först försöka att reparera telefonen.

Bäst att laga iPhone eller köpa en ny?

Det kan vara svårt att veta om man ska laga en trasig telefon eller köpa en helt ny. Nedan har vi listat 3 punkter som du ska ta hänsyn till när du funderar på att laga din trasiga iPhone eller byta ut den mot en ny telefon.

  1. Garanti eller försäkring – Om du har en relativt ny telefon som inte fungerar täcker tillverkargarantin oftast felen. Kolla alltid först vad som gäller för din garanti eller försäkring innan du lagar mobilen på egen bekostnad.
  2. Fukt i iPhone – Om din iPhone-skärm har spruckit är det oftast smidigt och relativt billigt att byta den mot en ny skärm – i fall du har skyddat den från fukt! Smuts och fukt letar sig lätt in genom sprickorna på skärmen så vårt tips är att laga skärmen så fort som möjligt för att minimera risken för fuktskada.
  3. Reparationskostnad – Ta reda på reparationskostnaden innan du lämnar in den på service. Ibland kan det vara billigare att köpa en ny telefon än laga en gammal.

Laga iPhone själv eller lämna in?

Har du gjort det förut och är teknisk kunnig kan du såklart kolla ett videoklipp på hur man gör. Det finns dock stora risker med att göra det själv. Vi tipsar om att lämna in din telefon och få någon proffs att laga din iPhone.