Microsoft Lumia 950

Microsoft Lumia 950 

Microsoft Lumia 950 är den första Microsoft-telefonen med operativsystemet Windows 10. Telefonen har en bra kamera med ett utbytbart batteri. Tyvärr drar mjukvaran ner betyget eftersom det är svårt att hitta bra appar från både stora och mindre tillverkare. Det här är det största problemet med den här telefonen.

Pris*

Microsoft Lumia 950 ligger lite lägre i pris än sina konkurrenter och kostar ungefär 5000 kronor. Den ena anledningen är såklart att man vill ligga lägre i pris än andra telefoner. Den andra är att Microsoft inte är speciellt kända för sina telefoner och behöver sänka priset för att sälja sin produkt.

Design & Prestanda

Designen på Lumia 950 är i stort sett samma som tidigare modeller. Ordet som bäst beskriver designen är platt. Den är väldigt intetsägande och känns lite plastig, den enda utsmyckningen är Microsoft-logotypen på baksidan av telefonen. De tidigare Lumiamodellerna hade en metallram längs kanterna vilket gjorde att de kändes mer exklusiva och inte lika bräckliga.

Det positiva är att designen inte påverkar hårdvaran som är väldigt bra. Bakstycket är enkelt att ta av för att byta batteri, simkort eller microSD-kort. En av de största fördelarna är just microSD-kortet vilket gör att det själv går att bestämma storleken på minnet. Det här gör att kameran blir väldigt användbar och kameran är väldigt bra med sina 20 megapixlar och tre LED-lampor som assisterar när det är mörkt.

Hemsida

https://www.microsoft.com/sv-se/mobile/produkter/lumia/

*Jämför priser mobilabonnemang Telefonerna prissätts utan bundet abonnemang, priser kan skilja mellan olika återförsäljare.